OBRIM ELS DISSABTES

TOT EL QUE NECESSITES SABER SOBRE L´ENDODÒNCIA … I COM PREVENIR-LA

L’endodòncia és un procediment dental comú, però què és exactament i com pots evitar-la? Descobreix tot el que necessites saber sobre l’endodòncia i com mantenir un somriure saludable.

L’endodòncia és un tractament dental que es realitza quan el nervi d’una dent està danyat o infectat. Durant el procediment, s’elimina el teixit nerviós afectat, es neteja el conducte radicular i se segella per a evitar futures infeccions. Encara que l’endodòncia sovint s’associa amb dolor, en realitat alleuja el malestar i salva la dent de ser extreta.

Per a evitar la necessitat d’una endodòncia, és fonamental mantenir una bona higiene bucal. Això inclou raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia, usar fil dental regularment i visitar al dentista periòdicament per a revisions mèdiques i neteges professionals.

A més, evita hàbits que puguin danyar les teves dents, com mossegar objectes durs, obrir envasos amb les dents o usar-los com a eines. També és important limitar el consum d’aliments i begudes ensucrades, ja que poden provocar càries que, si no es tracten a temps, poden portar a una infecció del nervi i requerir una endodòncia.

Recorda que la prevenció és clau quan es tracta de la salut dental. Mantingues una bona higiene bucal i hàbits alimentaris saludables per a evitar la necessitat d’una endodòncia i gaudir d’un somriure radiant i sense dolor.