OBRIM ELS DISSABTES

Tractament de l'Halitosi

L’halitosi és la presència de mal alè i un problema que moltes persones sofreixen alguna vegada. Les causes són diverses: mala higiene bucal, malaltia de les genives, ingesta de determinats aliments (per exemple all o ceba), tabac, alcohol i sequedat bucal o malalties com a diabetis, alteracions en el fetge, malalties respiratòries, alteracions gastrointestinals, ...

Existeix un gran nombre de persones que sofreix “mal alè matinal” produït per un flux salival disminuït durant la nit, que fa que els àcids i restes d’aliments es descomponguin en la cavitat bucal.

Per a prevenir l’halitosi és imprescindible evitar aliments responsables de mal alè, tabac i alcohol, a més raspallar-se profundament i de manera correcta les dents com a mínim tres vegades al dia, usant també fil dental, esbandint-se amb algun col·lutori i completant la tècnica amb el raspallat de la llengua.

En el cas que s’utilitzin pròtesis amovibles (“de posar i treure”), és necessari netejar-les a fons abans de posar-les-hi de nou. Recordi visitar al seu dentista periòdicament per a realitzar revisions i neteges dentals.