OBRIM ELS DISSABTES

Tractament amb àcid hialurònic

L’àcid hialurònic és una substància fisiològica que es troba distribuïda de manera natural per l’organisme en diverses proporcions, constituint el 56% de la pell. Té com a funcions principals la lubricació de les articulacions i la hidratació i volum de la pell. El procés d’envelliment i el pas del temps provoquen que aquesta substància es degradi, al mateix temps que l’organisme disminueix la seva capacitat de renovar-lo, formant-se així les arrugues i els solcs a la pell.

Indicacions

A causa de la seva capacitat per a retenir aigua, els tractaments amb àcid hialurònic estan especialment indicats per emplenar petites arrugues, retornant a la pell el volum i la hidratació perduts amb el pas del temps.

Dins del nostre àmbit, aquest tractament està especialment indicat en les següents situacions:

  • Suavitzar petites arrugues de llavis (l’anomenat codi de barres)
  • Solcs nasogenians
  • Solcs nasolabials
  • Contorn i farciment de llavis
  • Remodelació de les papil·les interdentals (espais negres)

Tècnica i predictibilitat de resultats

L’àcid hialurònic s’aplica mitjançant petites puncions no doloroses, prèvia anestèsia local, de la zona a tractar. Els resultats són immediats, encara que pot haver-hi una lleu inflamació que desapareixerà a les 24-48 hores. És per aquest motiu que es recomana una visita de control als 15 dies aproximadament, on es valorarà la necessitat de retocar alguna zona, sempre tenint en compte que l’objectiu és aconseguir un resultat el més natural possible.

La durada dels resultats dependrà de factors com l’àrea tractada, el tipus d’àcid hialurònic injectat i, sobretot, el metabolisme del pacient. Cal tenir en compte que amb l’edat, la durabilitat del tractament va disminuint progressivament. Tot i això, aquest sol anar dels 6 als 12 mesos.