La Història de Invisalign® va ser pensada originalment en 1977 per Zita Chrishti, un llicenciat en Ciències de la computació i estudiant de MBA en la Universitat de Stanford.
La seva inventiva es va deure al fet que Zita havia passat per un tractament ortodòntic als seus 20 anys.
Finalitzat el seu tractament, el va notar que si oblidava usar els seus retenidors, les seves dents es movien lleugerament i si els col·locava novament, aquests tornaven a la posició original.
Aquest mateix any (1977), juntament amb Kelsey Wirth, va començar a crear un nou mètode d’alineació dental, movent lleugera i prolongadament les peces dentals, amb una sèrie d’alineadors de poliuretà invisibles, basant-se en els principis de Kesling.
Per a això emprava un escaneig de la boca del pacient en 3D, un programari que programava els moviments i una impressora en 3D.
Així inicia la història de Invisalign® (1997), rebent 2.2 milions de dòlars de finançament, per a fundar la companyia Align Technology, Inc. en Redwood City, Califòrnia.
Un any després, el seu sistema va ser aprovat per la FDA i van iniciar a comercialitzar-lo en la seva petita empresa de 25 empleats, tractant 100 pacients.
Posterior a això, van presentar Invisalign® una reunió de ortodoncistas (1999) i el seu èxit va ser tal, que van començar a distribuir-ho als Estats Units aquest mateix any.
Interessats en la difusió (any 2000), en Align® van començar amb la seva primera campanya de publicitat per al consumidor nacional dels EUA, atraient més de $140 milions en inversions de capitalistes de risc.
En 2001, l’empresa Align va presentar al mercat Europeu Invisalign® i es va fer pública en NASDAQ, valorant-se en milions de dòlars. A la fi d’enguany, Align® havia fabricat un milió d’alineadors.
Apostant al màrqueting, Align® va continuar creixent, ja que perfeccionava la seva tècnica i capacitava a ortodoncistas en el seu ús, aconseguint per això que de 80.000 pacients en 2002, es tractés a més de 175.000 en 2004.
L’empresa Align® va expandir les seves operacions en 2005 al Japó, adquirint l’empresa General Orthodontic i rebent diversos premis per disseny mèdic, creixement ràpid i estereolitografia.
En el mateix any, l’empresa va llançar Invisalign® Express 10 que usava 10 alineadors per a un tractament complet.
La certificació és un dels punts mes importants de la companyia, gràcies a això van aconseguir que, l’Escola de Medicina Dental d’Harvard inclogués la certificació Invisalign® en 2005.
Dos anys després, Align va fundar l’Institut AlignTech de Invisalign®, aprovat per l’Acadèmia d’Odontologia General.
La contínua innovació, va aconseguir el llançament de Invisalign® 1.5 en 2009 i el llançament de Invisalign G3 i G4 en els anys 2010 i 2011, que va ajudar als ortodoncistas per a realitzar tractaments complexos, adquirint-se l’escàner intraoral itero.
En 2012, la companyia va presentar Invisalign® Express 5 i l’any 2014 va llançar la versió G5 per al tractament de mossegades profundes.
Seguint l’avantguarda i apostant en la connectivitat, en 2018 Align® crea un nou disseny del Invisalign Doctor Site (IDS).
També llança en 2020 el nou programari ClinChek Pro 6.0 i crea la nova eina In-*Face en 2020.
Finalment, en 2021 Align® llança al mercat Invisalign G8 per a optimitzar els moviments dentals i la predictibilitat en casos de apiñamiento, mossegada croada i mossegada profunda.
Gràcies a la certificació Invisalign® i l’aportació dels metges experts, Invisalign® compta amb una gran base de dades de tractaments, que tornen al programari d’alineació i a la tècnica mes robusta.
El sistema Invisalign® ha continuat evolucionant durant els últims 24 anys, tractant 10,9 milions de casos a nivell mundial.