OBRIM ELS DISSABTES

FENESTRACIÓ I TRACCIÓ DE DENTS INCLOSES… O QUÈ FER QUAN NO TROBEM LES DENTS?

El tractament de dents incloses és un dels problemes que es presenten amb més freqüència en pacients que requereixen tractament d’Ortodòncia, els quals ens poden ocasionar certs problemes com comprometre la mobilitat dentària, l’estètica i els resultats funcionals.
Les dents que més es presenten incloses són els tercers molars, seguit dels ullals, sobretot els superiors. Aquests casos son més comuns entre les dones. De totes maneres aquestes no són les úniques dents que es presenten incloses: també trobem premolars i molars en menor freqüència.
Amb un maneig terapèutic quirúrgic i ortodòntic adequat, i sortint del tradicional amb tècniques innovadores, les dents impactades poden erupcionar i ser guiades a una posició adequada en l’arc dental.
El primer que hem de fer és una fenestració: es tracta d’aixecar la geniva, retocar l’os, i exposar la corona de la dent inclosa.

Seguidament procedim amb la tracció: enganxem un accessori en aquesta dent, de manera que aquest ens servirà d’ancoratge. En aquest aditament es posarà un mètode de tracció adequat o bé una cadena elàstica, que al seu torn anirà connectada sigui a un altre bràquet, sigui a un microcaragol, de manera que la dent inclosa es mourà correctament cap al costat edèntul.