OBRIM ELS DISSABTES

TOT EL QUE NECESSITES SABER SOBRE ELS “ATACHES” EN INVISALIGN

Els “ataches” són petits punts de compòsit transparent que es col·loquen estratègicament en les dents durant el tractament d’ortodòncia amb Invisalign. Encara que poden semblar insignificants, exerceixen un paper crucial en l’èxit del tractament. Aquí et comptem tot el que necessites saber sobre els “ataches” en Invisalign:

Per a què serveixen els “ataches”?

Els “ataches” en Invisalign serveixen per a ajudar els alineadors a moure les dents de manera més efectiva. Funcionen com a punts d’ancoratge, proporcionant una superfície a la qual els alineadors poden aplicar pressió per a moure les dents amb precisió. A més, ajuden a controlar la rotació, la inclinació i la intrusió/extrusió de les dents durant el tractament.

Com es col·loquen els “ataches”?

La col·locació dels “ataches” és un procediment ràpid i indolor que es realitza en la consulta del ortodoncista. Primer, es netegen i s’assequen les dents. Després, s’aplica un gel adhesiu i es col·loquen els “ataches” en la posició específica indicada pel pla de tractament. Una vegada que el compòsit s’ha endurit amb una llum especial, els “ataches” queduen fermament adherits a la dent.

Possibles molèsties

És normal experimentar algunes molèsties després de la col·locació dels “ataches”, especialment durant els primers dies. Pot haver-hi sensibilitat en les dents i les genives, així com irritació en els llavis i les galtes a causa del frec amb els nous “ataches”. No obstant això, aquestes molèsties solen ser temporals i poden alleujar-se amb analgèsics suaus i esbandides amb aigua tèbia i sal.

Importància dels “ataches” en Invisalign

Els “ataches” exerceixen un paper crucial en l’èxit del tractament de Invisalign. Ajuden a maximitzar l’eficiència dels alineadors, permetent moviments més precisos i controlats de les dents. A més, contribueixen a escurçar la durada total del tractament en facilitar una millor resposta de les dents a les forces ortodòntiques.

En resum, els “ataches” en Invisalign són elements fonamentals que contribueixen a l’èxit i l’eficàcia del tractament. Encara que poden causar algunes molèsties temporals, la seva importància en el procés d’alineació dental no pot ser subestimada. Si estàs considerant iniciar un tractament de Invisalign, no dubtis a preguntar al teu ortodoncista sobre el paper que exerciran els “ataches” en el teu cas específic.