OBRIM ELS DISSABTES

TIPS DE LA TEVA DENTISTA PER TENIR SUPER SOMRIURES

1. Raspallat regular: Raspalla les teves dents almenys dues vegades al dia, preferiblement després dels menjars, utilitzant un raspall de dents de duresa mitja i pasta dental. Recorda escupir els excedents de pasta, sense glopejar aigua al final, d´aquesta manera una petita quantitat de pasta quedarà sobre dents i genives i d´aquesta manera n´afavorirà l´efecte.

Tant el raspall elèctric com el manual son bons aliats per aconseguir una salut bucodental òptima: cal tenir una bona tècnica de raspallat i canviar de raspall quan estigui deteriorat o bé, com a regla general, un cop cada tres mesos (un bon truc és fer-ho coincidir en cada canvi d´estació.

2. Usa fil dental: El fil dental ajuda a eliminar la placa i les restes de menjar entre les dents i al llarg de la línia de les genives. Recorda fer-ho abans de passar el raspall de dents

3. Col·lutori: Utilitza un col·lutori específic segons el que et recomani el teu dentista de confiança: n´hi ha molts en el mercat i no tots son útils per tots el pacients.

4. Control de l’alimentació: Limita el consum d’aliments ensucrats i àcids, ja que poden causar càries i danyar l’esmalt dental.

5. Visita al dentista: Programa visites regulars al dentista una o dues vegades a l’any per a revisions mèdiques i neteges professionals. Si tens fills petits recorda que les primeres visites amb l´Odontopediatra (odontòleg especialitzat en el tractament de patologies bucodentals en nens) es recomana fer amb la sortida de la primera dent. D´aquesta manera comencem a instaurar el que anomenem “llar dental”, és a dir, un espai on es realitzaran revisions i tractament dentals si convenen i en què l´infant se sent còmode

5. Evita el tabac: Aquests hàbit poden causar problemes als teixits de suport de les dents i a les mucoses bucals.

6. Protecció esportiva: Si practiques esports de contacte, utilitza un protector bucal per a prevenir lesions en les dents.

7. Evita el bruxisme: Si grinyoles o estrenys les dents, consulta al teu dentista per a obtenir un protector dental.

8. Ortodòncia: Més enllà de l´objectiu estètic, amb l´Ortodòncia aconseguim alinear les dents de manera que la higiene sigui molt més fàcil i la mecànica de la masticació sigui correcta.