OBRIM ELS DISSABTES

LLUEIX UN SOMRIURE LLUMINÓS PER COMENÇAR L´ANY!

L’emblanquiment dental combinat és un tractament que aconsegueix aclarir el to de les dents de manera permanent i molt ràpida: en tan sols un mes.
A diferència de l’emblanquiment convencional, uneix dos procediments: un que el pacient realitza a casa i un altre en la clínica sota la supervisió d’un especialista.
És per això que l’emblanquiment mixt és el més eficaç per a aconseguir un somriure més jove, saludable i estètic.

Què és l’emblanquiment dental?

L’emblanquiment és un tractament l’objectiu del qual és aclarir diversos tons el color de l’esmalt de les peces.
Consisteix en l’aplicació d’una substància, anomenada peròxid d’hidrogen, directament sobre la superfície dentària.
Aquest material obre els porus de les peces per a penetrar fins a la capa interna de la dent, la dentina, aclarint el seu color i afavorint un somriure més blanc sense danyar ni alterar la seva estructura.
L’emblanquiment és innocu per a la dentadura i el seu únic efecte secundari és l’augment de la sensibilitat, encara que desapareix una vegada finalitzat el tractament.
Encara que és passatgera, és possible minimitzar la sensibilitat amb l’ús de pastes o gels desensibilizants durant el tractament.

En què consisteix l’emblanquiment combinat?

Com dèiem, l’emblanquiment dental combinat és el procediment més efectiu i amb el qual s’aconsegueixen resultats més evidents en molt poc temps.
És possible aclarir les dents mitjançant fèrules que contenen el gel de peròxid o a través d’una sessió amb llum en la clínica, però aquesta tècnica uneix tots dos processos.
Per tant, el procés consisteix a portar aquestes fèrules a casa i acudir un dia a la clínica per a rebre la sessió amb llum, l’acció del qual afavoreix l’actuació dels agents blanquejadors.

Quin és el procediment?

Abans de començar, es realitza una revisió bucal per a descartar la presència de malalties bucodentals, com les càries.
Amb la finalitat de preparar l’esmalt i que rebi de forma més efectiva el gel amb peròxid, es fa també una higiene completa de tota la boca.
Posteriorment, es pren una mida de la boca del pacient per a confeccionar les dues fèrules, una per a cada arcada, i es fan fotografies del to actual.
En una altra sessió el pacient acudeix a la consulta i se li aplica un gel blanquejador que serà fotoactivat. Transcorreguda aquesta sessió (que sol durar entre 45 i 60 minuts) al pacient se li lliura un kit d’emblanquiment per a casa que conté les fèrules i xeringues amb gel blanquejador.
Per a comprovar que els resultats són els esperats, el pacient tornarà a la clínica perquè l’especialista compari les fotografies de l’abans i el després.

Contraindicacions per a l’emblanquiment

L’emblanquiment dental no està recomanat en menors de 18 anys, perquè aquests pacients encara estan en fase de creixement.
Igualment, es desaconsella en dones embarassades o en període de lactància, així com en persones que no hagin tractat uns certs problemes bucals: càries, fissures…
A vegades, aquest tractament no respon sobre les dents (dents endodonciades, tincions per tetraciclines,…) i és necessari optar per una altra solució per a millorar l’estètica del somriure.