OBRIM ELS DISSABTES

RETENCIÓ… CONSERVA EL TEU SOMRIURE

Finalment els brackets / aparells s’han acabat!

No més cites!

Tu has acabat!

Per fi lliure, correcte?

Bé, no del tot. El que anomenem el TRACTAMENT ACTIU ha acabat. Però encara hi ha un pas molt important anomenat Retenció. Aquesta etapa final del teu tractament agrega els tocs finals que ajuden a assegurar que el teu bell somriure es mantingui tota la vida.

Els teus retenidors estan dissenyats per a mantenir les teves dents en la seva posició corregida fins que els teus ossos i genives s’adaptin a aquest canvi. T’hauràs de mantenir usant els retenidors exactament com el teu Ortodoncista t’ho hagi indicat, sino les teves dents poden moure’s tornant una mica a la seva posició original i els beneficis que vas tenir en usar aparells d’ortodòncia es veuran disminuïts.

El procés de retenció pren el seu temps, així que sigues pacient. Però no tot és dolent, l’ús dels retenidors és molt més simple i còmode del que va ser el tractament anterior.

Depèn de tu. El treball de l´Ortodoncista ja va acabar així que d’ara endavant tot depèn de tu. Està en tu a conservar aquest bell somriure per sempre, seguint les instruccions de retenció. Hauràs de portar les teves retencions dia i nit durant 2 mesos. Només podràs treure-te’ls per a menjar. Una vegada passat aquest període, el teu ortodoncista t’indicarà com disminuir les hores d’ús del retenidor.

Cuida els teus retenidors perquè ells són importants per a la teva salut oral i per al teu nou somriure. Has de seguir les 3 següents recomanacions:

USA´LS!

Això significa en la teva boca, no en la teva bossa o en la seva capseta. Els retenidors són efectius només si segueixes concientment les indicacions del teu Ortodoncista.

MANTINGUE´LS NETS!

Raspalla’ls tots els dies tal com et va indicar el teu ortodoncista. Usa sempre aigua freda

UTILITZA´LS AMB CURA!

Tingues precaució d´usar-los amb cura sobretot en posar-los i en treure-te´ls. Tracta de no forçar-los massa i fer-ho a poc a poc. Quan no els tinguis en boca, col·loca’ls en la seva capseta per a evitar que caiguin, es trenquin o que es perdin, i deixa’ls en un lloc segur.

Recorda, reposar els retenidors surt car.

Tu has fet un gran esforç fins ara. No ha estat fàcil, però ho vas fer. Ara, no perdis el que tu i el teu Ortodoncista van aconseguir amb les teves dents. No oblidis: les teves dents necessiten temps per a adaptar-se a la seva nova posició. Dona’ls aquest temps.

El teu recompensa serà una vida sencera amb un bonic  i saludable somriure.