OBRIM ELS DISSABTES

PRÒTESIS AMOVIBLE SOBRE BARRA SPOBRE IMPLANTS

Amb el temps les pròtesis amovibles resulten incòmodes per al pacient: cada vegada es mouen més, creen aftes o zones de decúbit molestes per al pacient, es tendeix a acumular menjar,… És per això que sovint es recomana al pacient establir un sistema de fixació extra.

En el cas que comentem en el blog d’avui tractarem les pròtesis amovibles subjectades amb una barra ancorada sobre implants.

Es tracta, doncs, d’una pròtesi amovible que es recolza sobre una barra que va caragolada sobre els implants, quedant fixa. Per part seva, la pròtesi completa d’acrílic, porta en la seva part inferior uns clics que s’introdueixen en la barra. Pot col·locar-se amb diferent nombre d’implants.

Aquest sistema permet mantenir estable la pròtesi en la boca i recuperar plenament la funció masticació. Malgrat ser pròtesis amovibles tenen el confort d’una pròtesi fixa doncs no es mouen.

Per norma general els implants dentals els quals se sap que es rehabilitaran amb una sobredentadura hauran de ser col·locats a la regió anterior de la cavitat oral, ja que en la majoria d’ocasions hi ha una estructura òssia de major volum en aquesta àrea fins i tot si s’ha donat una absència de les peces dentals durant un llarg període. D’igual manera l’absència d’estructures vitals, com ara els nervis en les zones anteriors dels maxil·lars dentals es tradueix al fet que hi hagi menor probabilitat en què els implants dentals incideixin sobre parts anatòmiques de vital importància.