OBRIM ELS DISSABTES

ELS PROTECTORS BUCALS ESPORTIUS

La protecció del teu somriure mentre es practiquen esports és essencial. Els protectors bucals ajuden a protegir les teves dents i genives d’una lesió. Si practiques bàsquet, boxa, hoquei, futbol, gimnàstica, arts marcials, rugbi, esquaix, atletisme, patinatge, esquí i surf de neu, paracaigudisme, futbol, surf, voleibol, aixecament de pesos o lluita lliure, és recomanat per l’Associació Americana d’Ortodontistes que usis un protector bucal.

Tipus de protectors bucals

Triar el protector bucal és essencial. Quan triïs un protector bucal, assegura’t de triar un que sigui resistent al trencament, còmode i ben equipat per a la teva boca, fàcil de netejar i que no t’impedeixi respirar correctament. Hi ha de diferents tipus:
 Prefabricats que s’adapten a la boca escalfant-los prèviament, poden comprar-se en qualsevol botiga d’articles esportius.
A mida, dissenyats especialment pel teu dentista i que ofereixen una protecció òptima contra lesions en la boca.

Cures del teu protector bucal

És important cuidar del protector bucal mitjançant l’emmagatzematge de manera adequada i mantenir-lo net així com saber quan reemplaçar el protector bucal vell per un de nou.
T´ensenyem algunes maneres simples de mantenir el teu protector bucal net i funcionant correctament:

Frega suaument el protector bucal després de cada ús amb un raspall de dents i pasta de dents.
Guarda el protector bucal en un estoig protector.
No deixis el teu protector bucal al sol o en aigua calenta, ja que podria deteriorar-se o deformar-se.
S’ha de substituir el protector bucal si observes que s’ha desgastat i ja no s’ajusta correctament.
No masteguis o mengis amb el protector bucal. Els protectors bucals vénen en diferents formes i grandàries, Consulti al teu dentista per saber quin és el millor.
Porta el teu protector bucal per a cada revisió mèdica dental, així el teu dentista pot comprovar i assegurar-se que està encara en bona forma.
Les lesions esportives relacionades amb la boca i la mandíbula són algunes de les lesions més comunes rebudes pels atletes. El nostre objectiu és ajudar a reduir al mínim les possibilitats d’aquestes lesions.

Tingues en compte que en cas de pèrdua o trencament de l’aparell haurem de realizar-ne un nou, així com si et trobes en fase de recanvi dental, ja que el protector ha d’adaptar-se als diferents canvis que tinguin lloc en la teva boca.