OBRIM ELS DISSABTES

ORTODÒNCIA REMOBIBLE

L´Ortodònica remobible s´utililtza especialment en nens, durant les etapes de dentició temporal i mixta. L´ortodoncista s´encarrega de decidir quan està indicada.

La col.locació dels aparells remobibles d´ortodòncia és fàcil i els nens aprenen ràpidament a col.locar-se´ls.

Els han de portar un número determinat d´hores al dia d´acord amb la planificació del tractament d´ortodòncia.

Els aparells remobibles (disjuntor, Hawley, …) es poden usar per a casos particulars de maloclusions i en edats primerenques (sobre els 9-10 anys), és com una prefase, després vindrien els bràquets.

Normalment s´utilitza com un pretractament d´ortdòncia, es fa bàsicament per eixamplar el paladar, essent el disjuntor l´aparell d´ortodòncia més comú. Existeixen, però, d´altres aparells remobibles que busquen altres moviments en els ossos maxilars i en les dents.

Els principals aparells remobibles usats en ortodòncia son:

  • Aparells de recolzament dental passiu
  • Aparells recolzats sobre teixits
  • Aparells de recolzament dental actiu

Els aparells d´ortodòncia remobible  es fabriquen en el laboratori i es poden retirar en situacions socials. A més a més donen més facilitats que els aparells fixes d´ortodòncia per a efectuar alguns tipus de tractaments d´orientació de creixement.

El principal inconvenient és que el resultat del tractment depèn en gran mesura de l´acompliment de les instruccons de l´ortodoncista per part del pacient ja que l´aparell remobible només serà efectiu  si es col.loca la quantitat d´hores indicada.

Si tens cap consulta, no dubtis en posar- te en contacte amb nosaltres!