OBRIM ELS DISSABTES

A L´ESTIU…CUIDA DEL TEU SOMRIURE!!

Amb l’arribada de les vacances passem més temps al carrer i mengem més sovint fora de casa. A això cal afegir la ingesta d’una major quantitat de productes no saludables. Per a evitar que empitjori la salut oral a l’estiu, el Consell General de Dentistes proprorciona els següents consells:

1. Hidratació
El primer signe de deshidratació és la sensació de boca seca. Per a contrarestar la pèrdua de líquids produïda per la sudoració, beu dos litres d’aigua al dia.

2. Dieta saludable
Encara que mengis fora de casa, intenta alimentar-te d’una forma sana, consumint fruita, verdures, peixos, llegums,… Evita els aliments processats, els greixos, l’alcohol i el tabac.

3. Aliments i begudes ensucrades
A l’estiu ingerim més begudes carbonatades, gelats i granissats. Aquests aliments eleven els nivells d’àcids que danyen l’esmalt, afavorint l’aparició de càries.

4. Protectors bucals per a la pràctica esportiva
En vacances és quan més traumatismes dentaris es produeixen per la pràctica d’exercici físic a l’aire lliure. Per això, una altra mesura per a mantenir la salut oral a l’estiu, és utilitzar un protector bucal si realitzaràs esports de contacte. En cas de fractura dental, conserva la dent en sèrum salí, aigua o llet, i acudeix immediatament a un dentista per a dur a terme el tractament més adequat.

5. Cuida la higiene bucodental
Raspalla’t les dents, almenys, 2 vegades al dia amb pasta fluorada i usa seda o raspall interdental a la nit. Si no tens la possibilitat de rentar-te les dents, la millor opció és mastegar xiclet sense sucre amb xilitol durant 20 minuts, ja que produeix saliva i ajuda a la neteja. Però recorda que cap xiclet o aliment substitueix al raspallat.

6. No descurar els tractaments
Si utilitzes fèrules de descàrrega per al bruxisme o d’ortodòncia, has de continuar usant-les les hores que t’hagi recomanat el dentista.

7. Protegeix els teus llavis
Igual que protegeixes la resta del cos, protegeix els teus llavis dels efectes del sol amb un fotoprotector adequat per a evitar que es cremin.

8. Visita al dentista
Aprofitant les vacances, pots destinar una hora per a anar a revisió. Una bona revisió mèdica general per a tota la família evitarà dolors, complicacions i despeses en un futur.