OBRIM ELS DISSABTES

MAXIMITZANT EL TEU TRACTAMENT D´ORTODÒNCIA AMB ELÀSTICS

Els elàstics en l’ortodòncia són una eina crucial per a aconseguir un somriure perfecte i una mossegada funcional. El seu ús adequat pot accelerar el procés de correcció i millorar els resultats finals del tractament. Aquí et presentem tot el que necessites saber sobre l’ús dels elàstics en el teu tractament ortodòntic:

Indicacions:

Correcció de la Mossegada: Els elàstics s’utilitzen per a corregir l’alineació de les dents i la mossegada. Ajuden a moure les dents en la direcció desitjada per a obtenir una alineació adequada i una mossegada funcional.

Alineació de la Mandíbula: En casos de maloclusió, els elàstics poden ajudar a alinear la mandíbula superior i inferior correctament, millorant la funció i l’estètica.

Forma de Col·locació:

Consulta amb la teva Ortodoncista: Abans de començar a usar elàstics, assegura’t de rebre instruccions precises de la teva ortodoncista. Ella determinarà el tipus d’elàstic necessari i la ubicació adequada per a la seva col·locació.

Col·locació Diària: És crucial usar els elàstics segons les indicacions de la teva ortodoncista. En general, es recomana usar-los tot el temps, només retirant-los per a menjar i raspallar-se les dents.

Reemplaç Regular: Els elàstics tendeixen a perdre la seva elasticitat amb el temps, per la qual cosa és important reemplaçar-los segons les recomanacions de la teva ortodoncista per a mantenir un progrés constant en el teu tractament.

Advertiments si no s’usen:

Retard en el Tractament: No usar els elàstics segons les indicacions pot provocar un retard en el progrés del tractament ortodòntic. Això pot prolongar la durada total del tractament i requerir ajustos addicionals.

Resultats Subòptims: La falta d’ús dels elàstics pot afectar negativament els resultats finals del tractament, deixant problemes d’alineació o mossegada sense corregir.

Complicacions Potencials: Ignorar les recomanacions d’ús dels elàstics pot resultar en complicacions addicionals, com a desalineació dental o problemes de l’articulació temporomandibular (ATM).

En resum, els elàstics en l’ortodòncia són una eina poderosa quan s’usen correctament. Segueix les indicacions de la teva ortodoncista i assegura’t d’usar els elàstics segons el prescrit per a garantir un tractament exitós i uns resultats òptims. El teu somriure perfecte està en camí!