OBRIM ELS DISSABTES

PERQUÈ SON IMPORTANTS LES REVISIONS DENTALS?

La revisió dental anual és un procediment rutinari que realitzen els dentistes i on s’examina l’estat de les teves dents, genives i boca amb l’objectiu d’avaluar la situació de la teva salut bucodental.
En aquest procediment, l’odontòleg realitza una sèrie de preguntes sobre la salut del pacient i es duu a terme un examen visual de la cavitat oral juntament amb un examen radiogràfic.
Et recomanem acudir a consulta cada 6 mesos, és a dir, dues vegades a l’any. No obstant això, si la higiene dental és correcta, si no s’observa cap alteració en la nostra boca i en l’última visita no es van detectar càries incipients ni cap altre tipus de patologia, podríem realitzar la visita anual.
En el cas dels més petits, i en trobar-se en la seva fase de desenvolupament i creixement, recomanem realitzar la visita al dentista almenys dues vegades a l’any. D’aquesta manera podem solucionar a temps si es produeix algun trastorn o afecció que perjudiqui la seva salut dental.
I què és el que busquem els dentistes durant les revisions?
Bàsicament explorem dents i genives per a observar si existeixen càries o altres malalties com gingivitis i periodontitis.
A més podem evitar efectes del bruxisme (apretament de les dents que ocasioni el desgast dels mateixos) i de la maloclusió dental (dents no alineades).
En l’exploració que realitzem, ens fixem també en els teixits tous, per a descartar un altre tipus de lesions com aftes, herpes o fins i tot càncer bucal.