OBRIM ELS DISSABTES

ELS IMPLANTS DENTALS

Els implants dentals ofereixen una aparença més natural que les pròtesis, ja que són dents artificials que s’insereixen directament als maxilars.

Per a beneficiar-te dels implants dentals serà necessari que t’avaluï l’odontòleg perquè serà qui determini si la teva salut i el dels teus òssos i genives és l’òptim.

Els implants dentals s’assemblen més a les dents naturals que les pròtesis dentals. Un implant dental té l’aparença d’un cilindre o caragol i és una peça artificial que substitueix a l’arrel d’una dent que ha caigut. Els implants estan fets de titani o un altre material que no causa reaccions adverses quan s’insereixen als maxilars.

El procés de col·locació d’un implant dental és senzill: es realitza sota anestèsia local i dura menys d’una hora (segons cada cas).

No obstant això, el temps fins a carregar la pròtesi sobre els implants dura diversos mesos i abasta les tres fases següents:

–  Col·locació de l’implant: en primer lloc, hauràs de sotmetre’t a una cirurgia per a col·locar l’implant en la teva mandíbula, on el teixit gingival el cobrirà i s’integrarà amb l’òs de manera progressiva. El procés sol durar 4 mesos, en termes generals.
– Col·locació del pilar: el teu dentista col·locarà un pilar en l’implant i esperarà que el teixit gingival creixi voltant. En alguns casos, l’implant i el pilar es col·loquen simultàniament. Independentment de si es col·loquen al mateix temps o no, la combinació d’implant i pilar serveix d’ancora per a la dent artificial. Un cop col.locat s´han de pendre mides per la corona.
– Col·locació de la corona: el teu dentista acoblarà una corona feta a mida al pilar de l’implant.

Entre els avantatges dels implants dentals en comparació amb les pròtesis dentals s’inclou una major capacitat per a menjar i parlar amb naturalitat. A més, no és necessari retirar les pròtesis ni dur a terme possibles reparacions.

No obstant això, és important que vagis al dentista amb regularitat per a garantir que els teus implants es troben en bon estat. També és indispensable que mantinguis una rutina d’higiene bucal adequada.