OBRIM ELS DISSABTES

ANEM A PERDRE EL SENY!

Una de les intervencions de cirurgia dental més comuna és l’extracció de cordals, i moltes vegades teniu dubtes sobre aquest tema.
No us preocupeu, intentarem resoldre els vostres dubtes en el post d’avui.
Per què solen haver-hi problemes amb els queixals del seny? Normalment existeixen problemes d’espai, amb la qual cosa els queixals no erupcionen correctament.
Poden ocórrer diverses situacions.

– El seu creixement pot veure’s interromput, provocant inflamació de la zona.
– Que erupcionin de manera parcial o en una posició inadequada, provocant infecció, dolor i problemes d’oclusió.

En conseqüència, l’odontòleg recomanarà al pacient l’extracció dels queixals del seny en els següents casos:
– Quan presenti dolor i inflamació de les genives.
– Quan l’erupció del cordal suposi un focus d’infecció, podent desencadenar en quistos o tumors mandibulars.
– Quan el molar estigui creixent en un angle inadequat o exercint pressió en les peces dentals veïnes.
– Quan les peces estiguin cariadas.
– De manera preventiva, en aquells casos en els quals l’odontòleg no tingui la certesa que els queixals vagin a erupcionar finalment, amb la finalitat d’evitar problemes d’alteració de l’estructura dental.

Una vegada presa la decisió d’extreure el queixal del seny, i realitzats els exàmens previs a l’extracció (ja sigui mitjançant Ortopantomografia o TAC dental) has de saber que l’odontòleg anestesiarà la zona, i una vegada estigui ben adormida, es procedirà a l’extracció, que pot ser de diferents tipus:

– Extracció simple del cordal. En el cas que la peça hagi erupcionat de manera total i l’odontòleg pugui extreure-la fàcilment.
–  Extracció cordal amb semicirurgia. Quan el queixal ha erupcionat de manera parcial, serà necessari realitzar una microcirurgia per a poder extreure el queixal de manera completa.
– Extracció amb cirurgia. Es realitza quan el queixal no ha erupcionat i ha d’obrir-se la geniva i os per a realitzar la intervenció.