OBRIM ELS DISSABTES

La revolució de les impressions dentals: Escaneig digital en odontologia

En l’odontologia moderna, la presa d’impressions és un pas crucial en molts procediments, des de la fabricació de pròtesis dentals fins a la planificació de tractaments d’ortodòncia. Durant molt de temps, les impressions tradicionals han estat l’estàndard d’or, però en els últims anys, ha sorgit una tecnologia revolucionària: l’escàner dental digital. En aquest article, explorarem com l’escaneig digital està transformant la forma en què els dentistes prenen impressions, brindant beneficis significatius tant per als professionals com per als pacients.

Precisió i comoditat:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Un dels principals inconvenients de les impressions tradicionals és que impliquen l’ús de materials enganxosos i desagradables, com la pasta d’impressió i els motlles de silicona. Aquests mètodes poden resultar incòmodes per als pacients, la qual cosa pot generar ansietat i malestar durant la presa d’impressions. Amb l’escaneig digital, tot això canvia. El dentista utilitza un escàner intraoral per a capturar imatges en 3D de les dents i les estructures bucals del pacient de manera ràpida i precisa. Això elimina la necessitat de materials desagradables i fa que el procés sigui molt més còmode per a tots.

Eficiència i estalvi de temps:
Un altre aspecte destacat de l’escaneig digital és la seva capacitat per a agilitzar el flux de treball en la clínica dental. En eliminar la necessitat de preparar i enviar les impressions físiques als laboratoris, es redueixen els temps d’espera i s’accelera el procés de fabricació de pròtesis dentals i aparells ortodòntics. A més, els escanejos digitals es poden emmagatzemar i enviar electrònicament, la qual cosa facilita la comunicació amb els tècnics dentals i altres professionals involucrats en el tractament. Això no sols estalvia temps, sinó que també minimitza els errors i garanteix una major precisió en el resultat final.

Major precisió i resultats millorats:
L’escaneig digital ofereix una precisió i detall sense precedents en les impressions dentals. Les imatges en 3D capturades per l’escàner permeten al dentista examinar minuciosament la boca del pacient i detectar fins i tot els detalls més petits. Això és especialment valuós en la planificació de tractaments complexos, com la col·locació d’implants dentals o la fabricació de carilles dentals. En tenir una visió clara i precisa de l’anatomia bucal, els dentistes poden oferir resultats més personalitzats i d’alta qualitat.

Major comoditat per al pacient:
No podem deixar d’esmentar l’impacte positiu que l’escaneig digital té en l’experiència del pacient. L’eliminació dels materials desagradables i la reducció dels temps d’espera fan que la presa d’impressions sigui molt més agradable i menys estressant. A més, l’escàner intraoral és petit i manejable, la qual cosa redueix la sensació de claustrofòbia que alguns pacients experimenten amb els mètodes tradicionals. En última instància, això contribueix a una experiència dental més còmoda i satisfactòria.