OBRIM ELS DISSABTES

COM RENTAR BÉ LES DENTS…I NO MORIR EN L´INTENT

El raspallat dental és una de les pràctiques més importants per a mantenir una bona salut bucal. No obstant això, moltes persones cometen errors sense si més no adonar-se, la qual cosa pot comprometre l’eficàcia de la seva rutina d’higiene oral. En aquest article, et mostrarem els errors més freqüents en el raspallat dental i com evitar-los per a aconseguir un somriure més saludable.
1. No raspallar durant el temps adequat: Un dels errors més comuns és no dedicar el temps suficient al raspallat dental. La majoria dels experts recomanen raspallar-se durant almenys dos minuts, dues vegades al dia. No obstant això, molts individus no arriben a aconseguir aquesta durada. És essencial assegurar-se de dedicar el temps necessari per a cobrir totes les àrees de la boca i netejar adequadament les dents i les genives.
2. Raspallar massa fort: Encara que sembli contraintuïtiu, raspallar les dents amb massa força pot ser perjudicial. L’ús d’una pressió excessiva pot danyar l’esmalt dental i provocar la retracció de les genives. En lloc d’aplicar força, utilitza moviments suaus i circulars per a eliminar la placa i les restes d’aliments de manera efectiva.
3. No usar la tècnica adequada: La tècnica correcta de raspallat dental és fonamental per a garantir una neteja adequada. Alguns errors comuns inclouen raspallar només la part frontal de les dents o fer-ho de manera horitzontal en lloc d’en un angle de 45 graus cap a les genives. Assegura’t de raspallar totes les superfícies de les dents, incloent-hi la part interna, les superfícies de masticació i les genives, utilitzant moviments suaus de dalt cap avall.
4. Descurar el raspallat de la llengua: Moltes persones se centren únicament a raspallar les dents i s’obliden de la llengua. La llengua pot acumular bacteris i restes d’aliments, la qual cosa pot provocar mal alè i problemes de salut bucal. Utilitza el raspall de dents o un netejador de llengua per a eliminar suaument els residus i mantenir una boca més fresca i saludable.
5. No reemplaçar el raspall de dents regularment: El raspall de dents té una vida útil limitada i usar un desgastat pot ser ineficaç i fins i tot pot acumular bacteris. Es recomana reemplaçar el raspall de dents cada tres mesos o quan les truges estiguin desgastades. A més, si has estat malalt, és important canviar el raspall de dents per a evitar la reinfecció.
6. Guardar correctament el raspall dental. Si compartim el mateix got per a guardar els raspalls de la família, aquests es pots infectar els uns als altres. A més és important que quan es tiri l’aigua de la cisterna del vàter, es tanqui la tapa amb la finalitat d’evitar que els bacteris aconsegueixin l’ambient del bany.
7. Usar poca quantitat de pasta. La grandària d’un gra d’arròs en menors de 3 anys i el d’un cigró en adults. D’aquesta manera evitem que es generi massa escuma, fet que escurça el temps del raspallat per la incomoditat que genera.
10. Ús de fil dental o raspalls interproximals. Sobretot quan, amb el pas dels anys, les genives s’acaben retraient i es té a acumular més menjar entre les dents.
11. No posar aigua en el raspall abans d’iniciar el raspallat ni esbandir-se la boca després del raspallat. Si la pasta es queda damunt de les dents, l’efecte aconseguit serà major.