OBRIM ELS DISSABTES

ELS “ATTACHEMENTS” (“ATACHES”) EN EL SISTEMA INVISALIGN: UNA GUIA COMPLETA

Si estàs considerant iniciar un tractament d’ortodòncia amb el sistema Invisalign, és probable que hagis sentit parlar dels “ataches” o “attachments”. Aquests petits components exerceixen un paper crucial en l’èxit del teu tractament i en l’obtenció d’un somriure recte i bonic. En aquesta entrada de blog, t’explicarem què són els ataches en el sistema Invisalign i per què són tan importants.

Què són els ataches en Invisalign?
Els ataches, també coneguts com a “botons” en alguns casos, són petites protuberàncies de compòsit dental que s’adhereixen a les teves dents durant el tractament d’ortodòncia amb Invisalign. Estan estratègicament situats en determinades dents i tenen formes específiques dissenyades per la teva ortodoncista. La seva funció principal és ajudar els alineadors invisibles a moure les teves dents de manera més efectiva i predictible.

Per què són importants els ataches?
Milloren la precisió: Els ataches permeten que els alineadors invisibles exerceixin forces específiques en les teves dents, la qual cosa facilita la correcció de problemes d’alineació. Sense ells, els moviments de les dents serien menys controlats.

Acceleren el procés: En proporcionar punts de suport addicionals, els ataches ajuden a accelerar el procés de moviment dental. Això significa que podries aconseguir resultats més ràpids en comparació amb altres mètodes d’ortodòncia.

Tracten casos més complexos: Els ataches fan que Invisalign sigui una opció viable fins i tot per a casos d’ortodòncia més complicats. Poden abordar problemes de rotació, inclinació i malposicions dentals.

Són visibles?
Un dels beneficis clau de Invisalign és que els alineadors són pràcticament invisibles. No obstant això, els ataches són petites protuberàncies que s’adhereixen a la superfície de les dents, per la qual cosa poden ser visibles de prop. Encara que això pot preocupar alguns pacients, és important recordar que la majoria de les persones no notaran els ataches en la teva boca, i la seva contribució al teu tractament supera amb escreix qualsevol preocupació estètica temporal.

Com es cuiden els ataches?
Mantenir una bona higiene bucal és essencial durant el tractament amb Invisalign i els ataches no són una excepció. El teu ortodoncista et proporcionarà pautes específiques per a la cura dels ataches, que generalment inclouen evitar aliments enganxosos i seguir una rutina de raspallat i col·lutori rigorosa.

En resum, els ataches exerceixen un paper fonamental en l’èxit del teu tractament d’ortodòncia amb Invisalign. Si tens més preguntes sobre els ataches o estàs considerant iniciar un tractament amb Invisalign, no dubtis a consultar al teu ortodoncista. Estaran encantats de proporcionar-te informació detallada i respondre a totes les teves inquietuds. Aviat estaràs en camí cap al somriure dels teus somnis!