OBRIM ELS DISSABTES

CURES AMB ELS IMPLANTS DENTALS

Hem de ser estrictes amb la higiene oral. Durant el període postoperatori, és recomanable utilitzar un raspall ultrasuau quirúrgic. I la clau és realitzar una neteja regular de l’implant i les dents que l´envolten.

  • Igual que la resta de les dents, l’implant s’ha de netejar bé, després de cada menjar, almenys 2 o 3 vegades al dia.
  • També és recomanable usar fil dental o raspalls interproximals, perquè hi ha zones que són de més difícil accés. I amb l’ajuda de col·lutoris la neteja serà encara més efectiva.
  • Cal acudir a les revisions amb el dentista. Tant per a controlar l’estat dels implants com per a verificar la salut de la resta de dents i genives.
  • Quan parlem d’anar a les revisions per a prevenir complicacions o malalties, parlem sobretot de la periimplantitis, és a dir aquell procés inflamatori que afecta a tots els teixits que envolten l’implant, tant als teixits tous com als teixits durs, la qual cosa porta a una pèrdua de l’os circumdant. Però també cal anar amb compte amb altres afeccions com el bruxisme o la inflamació de les genives.

Per a evitar inflamació de genives resulta indispensable la realització d’higienes dentals periòdiques. Si el problema és el bruxisme, l’odontòleg recomanarà la realització d’una fèrula de descàrrega.