OBRIM ELS DISSABTES

CAUSES I TRACTAMENT DE LES GENIVES RETRETES: UNA GUIA COMPLETA

Les genives retretes, també conegudes com a recessió gingival, són un problema comú que afecta moltes persones a tot el món. Aquesta condició es caracteritza per l’exposició de les arrels de les dents a causa de la retracció del teixit gingival que els cobreix. A més d’afectar l’estètica dental, les genives retretes poden provocar sensibilitat dental i augmentar el risc de càries i malaltia periodontal si no es tracten adequadament. En aquest article, explorarem les causes subjacents de les genives retretes i els tractaments disponibles per a abordar aquest problema.

Causes de les Genives Retretes:

Raspallat Dental Incorrecte: El raspallat dental massa vigorós o amb un raspall de dents de filaments durs pot desgastar el teixit gingival i provocar la seva retracció.

Malaltia Periodontal: La gingivitis i la periodontitis són malalties que afecten les genives i els teixits de suport de les dents, la qual cosa pot portar a la recessió gingival si no es tracten adequadament.

Factors Genètics: La predisposició genètica pot influir en l’estructura i la salut de les genives, augmentant el risc de desenvolupar genives retretes.

Mals Hàbits Alimentaris: Una dieta pobra en nutrients essencials per a la salut de les genives, com la vitamina C, pot contribuir a l’aparició de genives retretes.

Tabaquisme: Fumar pot afectar la circulació sanguínia en les genives, la qual cosa afebleix el teixit gingival i augmenta el risc de recessió.

 

Tractament de les Genives Retretes:

Cura Dental Professional: És fonamental visitar regularment al dentista per a realitzar neteges professionals i avaluar la salut de les genives. En casos de malaltia periodontal, poden recomanar-se tractaments com la neteja profunda o la cirurgia periodontal per a abordar la recessió gingival.

Canvi d’Hàbits: Adoptar una tècnica de raspallat suau i utilitzar un raspall de dents de filaments suaus pot ajudar a prevenir l’exacerbació de les genives retretes.

Ús de Protectors: En alguns casos, es poden utilitzar protectors gingivals o productes específics per a tractar la sensibilitat dental i protegir les arrels exposades.

Cirurgia de Teixit Gingival: En situacions més avançades, pot ser necessari recórrer a procediments quirúrgics, com l’empelt de teixit gingival, per a cobrir les arrels exposades i restaurar l’aparença estètica de les genives.

Les genives retretes poden ser una preocupació estètica i de salut dental, però amb el tractament adequat i l’atenció preventiva, és possible prevenir la seva progressió i millorar la salut de les genives. És important abordar les causes subjacents de la recessió gingival i treballar en estreta col·laboració amb un professional dental per a desenvolupar un pla de tractament personalitzat que satisfaci les necessitats individuals de cada pacient.