OBRIM ELS DISSABTES

SOBREDENTADURES

La sobredentadura sobre implants es pot definir com una pròtesi completa amovible, mucosoportada (que combina suport mucós amb ancoratge), suportada normalment sobre quatre o sis implants dentals amb la finalitat de millorar el suport, la retenció i l’estabilitat.
La sobredentadura permet la recuperar l’estètica i la masticació de la teva boca. És semblant a la pròtesi completa sense paladar però amb major retenció en agafar-se als implants. Això fa que proporcionin major confiança, seguretat i comoditat.
Els materials utilitzats per a la seva fabricació són metall-resina i dents d’acrílic i es col·loca en el maxil·lar superior o en la mandíbula retinguda sobre 2 o 6 implants.
Si has perdut un gran nombre de dents naturals, has de saber que una alternativa recomanable i econòmica per a recuperar tant l’estètica com la funcionalitat oral és la sobredentadura.
Per a posar la sobredentadura en la boca, primer l’has de col·locar en la seva posició correcta i posteriorment l´has de pressionar amb els teus dits fins que escoltis un «clic».
El «clic» significa que la sobredentadura ha encaixat sobre els locators o sobre la barra en funció del sistema que tinguis en el teu cas en particular.
És molt important no forçar-la, ni mossegar-la per a portar al seu lloc ja que això, podria portar al trencament d’algun dels seus elements. A més de poder trencar alguna dent de la pròtesi o fer-te mal en les teves genives.
Per a treure la sobredentadura, has de tirar amb els dits de tots dos costats de les seves vores al mateix temps. És a dir, no la treguis tirant només d’un costat.