Aquest cap de stemana la Dra. Unzeta ha assistit a unc rs sobre Medecina Bucal impartit per la Dra. Milagros Díaz, odontòloga i experta en la matèria, i és que la medicina bucal i el diagnòstic de lesions precanceroses i canceroses en la boca són fonamentals per diverses raons:

1. Detecció precoç: La detecció precoç de lesions precanceroses i canceroses en la boca pot salvar vides. Identificar aquests problemes en etapes inicials augmenta les possibilitats d’un tractament reeixit.

2. Prevenció: La identificació de factors de risc i l’educació del pacient sobre pràctiques saludables poden ajudar a prevenir el desenvolupament de lesions precanceroses i càncer oral.

3. Millora de la qualitat de vida: El diagnòstic i tractament oportuns poden minimitzar la necessitat de cirurgia invasiva o tractaments més agressius, la qual cosa millora la qualitat de vida del pacient.

4. Tractament personalitzat: El coneixement de les lesions precanceroses i canceroses permet als professionals de la salut dental desenvolupar un pla de tractament personalitzat per a cada pacient.

5. Interdisciplinari: La medicina bucal involucra a diversos professionals de la salut, com a odontòlegs, cirurgians orals, patòlegs i oncòlegs, que col·laboren per a brindar la millor atenció possible.

6. Recerca i avanços: La recerca en medicina bucal i patologia oral contribueix a la comprensió de les malalties orals, la qual cosa condueix a avanços en diagnòstic i tractament.

En resum, la medicina bucal exerceix un paper crucial en la detecció, prevenció i tractament de lesions precanceroses i càncer oral, la qual cosa beneficia tant a la salut com a la qualitat de vida dels pacients.